Yağlı Ciltler İçin Bakım Ürünleri

Güzel bir cilt ve taze bir görünüm için etkili bir cilt bakımı rutini şart. Bakımın temelini ise cilt tipine göre özel olarak tercih edilen işlem ve ürünler oluşturuyor. Yaygın görülen bir cilt tipi olan yağlı ciltler için de bakım oldukça önemli. Pek çok cilt problemine yatkın olan yağlı ciltler için temizlik, peeling, nemlendirme ve güneşten koruma gibi çok dayıda bakım adımı bulunuyor. Yağlı ciltler için cilt bakımı rutininin mevsim ve hava koşullarına göre de farklılık göstermesi gerekiyor. Zira değişen nem oranı yağlı ciltlerde ekstra koruma ve gereksinimlerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bu yazımızda yağlı ciltler için bakım rutininizi nasıl oluşturmanız gerektiğine dair ipuçlarına yer veriyoruz. Gelin, birlikte göz atalım!

Cildinizin Yağlı Özelliğe Sahip Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Yağlı ciltlerde bakım rutini için tüyolara geçmeden önce cildinizin gerçekten yağlı cilt tipi ile uyuşup uyuşmadığını anlamanız gerekiyor. Bunun için cilt yapınıza ve cildinizin bazı ürünlere verdiği tepkilere bakabilirsiniz. Örneğin, sabah erken saatlerde temizlediğiniz yüzünüzde öğlen saatlerinde parlamalar ve yağlı bir his oluşuyorsa cilt tipiniz yağlı demektir. Sık sık akne ve siyah nokta oluşumu, renk dengesizlikleri de yağlı cilt tipinin en belirgin özelliklerinden. Kısa ve hızlı bir test içinse yüzünüze bir parça cilt bakım sabunu köpüğü sürün ve birkaç dakika bekleyin. Köpük kısa sürede cildiniz tarafından emilmiyorsa yağlı bir cilde sahip olabilirsiniz. Eğer derinizle ilgili daha büyük sorunlara sahipseniz cilt tipinizi doğru belirlemek için mutlaka bir uzmana görünmenizi de tavsiye ederiz.

İlkbaharda Yağlı Cilt Bakımının İlk Adımı: Düzenli Temizlik

Cilt tipiniz ne olursa olsun etkili bir bakım rutini için en önemli koşul düzenli ve doğru cilt temizliği. Özellikle İlkbahar gibi dönemlerde gün içinde pek çok farklı etkene maruz kalan yüz bölgesinde temizlik adımlarını eksiksiz yerine getirmek cilt sağlığı için önem taşıyor. Yağlı ciltlerde cilt bakım rutini için tercih edeceğiniz temizleyiciler ile içerikleri ile diğerlerinden bir parça ayrılıyor. Bu noktada cildinizi temizlerken nem ve yağ oranını dengeleyecek içerik ve ürünlere ihtiyacınız var. Yağ bazlı temizleyiciler cildin yağlı yapısını tetikleyebileceğinden köpük ve sabun formlu ürünleri tercih etmelisiniz. Temizlik adımını uygulamak için yumuşak kıllı bir yüz temizleme fırçası kullanmak da gözeneklere müdahale edebilmek için en doğru seçim.

Yağlı cildiniz için seçtiğiniz temizleyici ürünlerin içeriklerinde de mutlaka yağ dengeleyici maddeler bulunuyor olmalı. Lavanta özleri, kafeinli ve asidik içerikli ürünler bu noktada yağlı ciltlerin temizlenmesi için kullanılabilecek en iyi seçimler. Yağlı ciltler için tonik, maske gibi diğer ürünleri de yine buna benzer içeriklerden seçmek önem taşıyor.

Her Şeyiyle Pürüzsüz Bir Cilt: Yağlı Ciltte Peeling Uygulaması

İlkbaharın değişken havası cildinizi olumsuz etkilemesin diye yağlı cilt bakımında peeling uygulamalarını da es geçmemek gerekiyor. Yüzdeki ölü derinin temizlenmesi ve gözeneklerin açılmasını sağlayan peeling uygulamaları aynı zamanda ciltte nem ve yağ dengesini korumak için de oldukça etkili. İlkbaharın ılık ve yağışlı havası ise ciltteki soyulma ve ölü deri oluşumunu artırabiliyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak için yağlı cildinize iyi gelecek bir peeling ürününü tercih edebilirsiniz. Özellikle deniz tuzu, esmer şeker ve kömür içeriklerine sahip peelingler İlkbaharı pürüzsüz bir ciltle geçirmek için tercih edebileceğiniz ürünler arasında yer alıyor.

Bakımın Temel Taşı: Yağlı Ciltler İçin Maske Uygulaması

Temizlik ve peeling aşamasından sonra sıra etkili bir maske uygulamaya geliyor. Yazın sıcak günlerinden sonra nem ve yağ dengesini kaybetmeye meyilli olan cildinizi yine yağ oranını artırmayacak içeriklerle beslemeniz cilt bariyerinin korunması için önem taşıyor. Yağlı ciltlerde maske seçiminde ise yine doğal ve az yağlı ürünlere yönelmek şart. Bu noktada kil maskeleri hem nemi koruyan hem de yağ oranını dengeleyen yapıları ile en iyi seçimler. Aloe vera özleri, nane ve narenciye özlü maskeler yağlı ciltlerde İlkbaharı hasarsız atlatmak için son derece etkili alternatifler. Maskenin uygulama süresine, gece ve gündüz uygulama rutinlerine ise tüm mevsimlerde olduğu gibi İlkbaharda da dikkat etmek etkili çözüm için ilk koşullardan biri.

En Önemli Dokunuş: Yağlı Ciltler İçin Tonikler

Cilt bakım rutinlerinin atlanmaması gereken bir diğer aşaması ile tonik ve serum uygulamaları. Özellikle yağlı ciltlerde maskenin ardından tonik uygulamak akne oluşumunu azalttığı gibi cildin hızlıca yağlanmasının da önüne geçiyor. Yağlı cilt için en etkili tonik ise gül suyu içerikli tonikler. Gül suyu cildin yağ dengesini optimum seviyeye getirdiği gibi pürüzsüz ve mat bir görüntü elde etmek için ideal. Bunun yanı sıra salistik asit içeren kozmetik tonikler de yağlı ciltlerde en etkili sonuçları veriyor. Tonik cildin pürüzsüz görünmesini sağladığı gibi siyah nokta ve aknelerin oluşumunu da engelliyor. Ayrıca düzenli tonik kullanımı lekelenmeye meyilli olan yağlı ciltlerin renk eşitliğinin sağlanmasında da önemli rol oynuyor. En iyi markaların kaliteli yağlı cilt toniklerine göz atmak isterseniz Allesgo cilt bakımı kategorisini ziyaret etmeniz gerektiğini de şimdiden hatırlatalım.

Son Adımla İlkbahar Bakımı Tamam: Yağlı Ciltler İçin Serum Uygulamaları

Yağlı ciltler için serum kullanmak genç kalan, pürüzsüz ve lekesiz bir görünüm için en iyi seçim. Kullanılan serumların içerikleri ise yine ciltte nem ve yağ dengesini sağlayan, parlama görünümünü azaltan cilt bariyerini güçlendiren içerikler olmalı. Serum için de yine salistik asit, deniz özleri, doğal tuz içerikleri ve asidik meyve özleri tercih edilebilir. Serumlarında özellikle son baharın değişken havalarında en önemli koruyucu olacağını unutmayın. Ayrıca uygulamayı mutlaka temizlenmiş ve beslenmiş cildinizde gerçekleştirmeniz gerektiğini de aklınızdan çıkarmayın. Düzenli bir bakım rutiniyle tüm İlkbahar aylarında siz de kusursuz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Mevsimi Fark Etmeyen Bakım Adımı: Güneş Kremleri

Hangi hava koşulunda olursa olsun cildinizin sağlıklı kalması ve kusursuz görünmesi için güneş kremi uygulaması yapmak gerekiyor. Güneşin her mevsimde zararlı ışınları ile cildinizde sorunlara yol açması olası. Bu nedenle İlkbahar aylarında da güneş kreminizi çantanızdan eksik etmemeniz gerekiyor. Yağlı cilt bakımı içinse yoğun ve yağ içerikli kremler yerine su bazlı ve nemlendiricili güneş kremleri tercih edilmeli. Losyon ve sprey formlu ürünler bu noktada yağlı ciltler için en ideal seçenekler.

İlkbaharda güneş kremi kullanırken suya dayanıklı bir ürün seçmeniz gerektiğini de unutmayın. Gün içinde aniden gelişebilecek yağış durumlarında suya dayanıklı güneş kreminiz cildinizi kusursuzca korumaya devam edecek. Güneş kreminizi her gün dışarı çıkmadan önce mutlaka uygulayın. Dilerseniz ten makyajınızın altında baz olarak yağlı ciltlere uygun güneş koruyucu ürünleri de tercih edebilirsiniz.